October 20, 2021

Verliefdheid is ...

Desibel

Een jaar of 16 was ik toen ik al hijgend van het hollen thuiskwam en net de auto van mijn vader zag wegrijden. Mijn hart bonsde in mijn keel en ik wou maar al te graag mijn hart bij vader uitstorten.

Toen kwam ik Opa tegen. Hij keek me aan en zei: “Deesje, je kijkt of je een spook hebt gezien, is mijn gezicht echt zo achteruit gegaan?”
“Opa, Opa ga gauw zitten dan vertel ik je wat ik heb meegemaakt”
“Zo zo zo” zei Opa “Je hebt zeker een mooie Indische man ontmoet en bent op slag verliefd geworden”.
“Wacht nou even Opa” “ik moet even bijkomen en dan vertel ik je het wel”
“Aan je rode koontjes te zien gaat het echt om een man hé” zei Opa.
“Ja Opa, ergens uit het niets kwam een echt mooi man, donkerblond haar, in een spijkerbroek met spijkerjack, sportschoenen aan en die vroeg aan mij of ik de weg naar de Noord straat wist”
“ Aha” zei Opa “een donkerblonde Indische man, wat leuk”.
“Nee Opa, het is geen Indische man maar een mooie Hollandse jongen”. “Ik wees hem de weg en zoals hij met zijn ogen tot spleetjes kneep en mij bewonderend aankeek. Heel kort keek hij met een lach rondom zijn gekrulde lippen. Wat een kerel Opa, ben inderdaad verliefd op hem geworden”.
“Aduh, hoe toch Deesje” zei Opa. “Luister kind, hartstocht, spanning, hemels gevoel, je hart die bonzend tekeer gaat. Weet je verliefdheid is niet echt. Het is nep en eigenlijk slechts een kwestie van tijd. Eigenlijk net zoals je een cadeautje krijgt. Als de verpakking eraf is dan is de spanning weg en ga je over tot de orde van de dag”

“Wacht maar tot je een paar jaar ouder bent want Deesje de liefde gaat door de maag” zei Opa met een blik getuigend van alle wijsheid en vervolgde: Een heerlijke portie nasi rames gaat er beter in dan een honderdtal verliefde blikken. Daar krijg je echt geen genoeg van hoor”

Desibel

104

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stadhoudersring 45
2713GA Zoetermeer
Nederland.
Telefoon 079. 316.63.08
X