June 29, 2021

Nog niet gevonden

Wie herkend deze foto?

Stadinda

Mijn vader is van januari 1948 tot juni 1950 als dienstplichtig militair eerste klas uitgezonden naar Indië. Hij heeft de tijd op Java als bijzonder zwaar ervaren en na terugkeer in Nederland heeft hij daarover maar heel weinig met ons willen delen.

Wij weten daardoor vrijwel niets over wat hij tijdens zijn uitzending heeft meegemaakt. Wij beschikken alleen over zijn fotoalbum 'Indiëjaren', met data en korte bijschriften op de achterzijde van een deel van de foto's. Aan de hand daarvan en door archiefonderzoek heb ik na zijn overlijden in 2009 mijn vaders verblijf op Java deels kunnen reconstrueren.

Vanaf september 1949 verbleef mijn vader op Oost Java. Mijn vader heeft de foto's van zijn verblijf aldaar nauwelijks nog van data en bijschriften voorzien. Door naspeuringen m.n. op het internet heb ik de meeste van deze foto's inmiddels kunnen lokaliseren en dateren.

Behalve de bijgevoegde foto die vrijwel zeker in Tjepoe (thans: Cepu) is genomen. Deze toont een gebouw met een zuilengalerij Er lijkt een markt voor het gebouw te zijn. Aan de gevel hangt een bord met drie woorden erop. Het eerste woord is 'KANTOOR', het tweede woord is niet te ontcijferen en het derde woord zou 'SMEEROLIE' kunnen zijn. Op de achtergrond is een markthal (pasar) of pakhuis (gudang) te zien. Ik wil graag weten welke gebouw op deze foto is afgebeeld en waar het gelegen is of was.

Wellicht kunt u of een van de lezers van uw website helpen deze foto thuis te brengen? Dat zou mij zeer helpen.

Met een vriendelijke groet, Jan van der Holst Warffum Reacties kunnen direct onderaan deze pagina worden gegeven of e-mail naar info@stichtingadinda.nl
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stadhoudersring 45
2713GA Zoetermeer
Nederland.
Telefoon 079. 316.63.08
X