January 28, 2021

Rujak Cingur uit Surabaya

Desibel

Op de één of andere manier zat ik te mijmeren over dit gerecht omdat mijn Opa dat weleens maakte. Hij gebruikte dan groene kool, kangkung, taoge, tahu en de saus was een mengeling van petis (garnalen pasta), rawit en pinda’s .
Hoewel de Rujak Cingur een typisch Oost-Javaans gerecht is, komt de lekkerste Rujak Cingur uit Surabaya.. Toen ik daar een keer op vakantie was heb ik heerlijk gesmuld van de Rujak Cingur.
Cingur is de buitenkant van de neus van een koe en zonder de, in hele kleine stukjes gesneden,  cingur is de rujak niet erg lekker. Gecompleteerd met stukjes fruit, groenten, taoge, tahu, tempeh, chilipepers en daarover heen de heerlijke (pinda)-petis saus zat ik daar dan met een heerlijke lunch in de warme vochtige Surabaya-lucht. Oja natuurlijk ook met een witte soort krupuk in mijn hand.
Jammer dat je dit gerecht nauwelijks in Nederland kan krijgen.
Groetjes, ik ge verder mijmeren in deze Lockdown periode, wat moet je anders?
P.S. Vergat te vertellen dat ik de Rujak Cingur gegeten heb bij de Jln Genteng: Rujak Cingur Genteng Durasim. Één van de beste en meest bekende Rujak Cingur in Surabaya.

D.

 

446

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jerry

Hey, Adinda is back again with a new Looks....Great

Stadhoudersring 45
2713GA Zoetermeer
Nederland.
Telefoon 079. 316.63.08
X